2010-08-09 10:29:59• hírek • Szatmar.ro

Sikeres volt a rendezvény

Első alkalommal rendezték meg a Szatmár megyei Nagykárolyi Öröm Fesztivált. A kisebb szervezési hibák ellenére azt kell, hogy mondjuk, remekül sikerült. Igényes zene, igényes környezet, profi színpad és hangtechnika, strand, sör, lányok, fiúk, eső és rengeteg napsütés jellemezte a megye újszülöttét.

A drága jegy és a késői promó miatt elmaradt a szervezők által remélt tízezres közönség, azonban aki ott volt, találhatott magának több olyan együttest, aminek zenéjére bulizzon.

A zárónapon fellépő Ganxsta Zolee és a Kartel koncertjén voltak talán a legtöbben. A repertoárból régi számok elhangzottak csakúgy, mint az utolsó album szerzeményei. Szemmel láthatóan mindenki élvezte a koncertet, a fiúk kitettek magukért. Azt nyújtották, amit megszokhattunk tőlük az előző évek fesztiváljairól. A zenekari kíséretes élő fellépésük remek hangzásvilágot nyújtott a számoknak. A cd-kről megszokott dallamok bár így kissé furcsának tűnhettek, a közönség azonban így is együtt énekelt a zenekarral.


Volt mire kocintaniuk a fiúknak
Volt mire kocintaniuk a fiúknak


Az est egy másik nagy fellépője a Quimby volt. Az alternatív stílust játszó magyarországiakat szintén jelentős számú közönség fogadta. Az ismertebb slágereik mellett több kevésbé ismertet is eljátszottak, a rajongók azonban mindvégig buliztak, hiszen a banda remek hangulatot teremtett.

Az elektromos zenék kedvelői számára Dj. Palotai tette a zenét a termál strand helyszínén, ami hajnalig tartott és óriási volt a tombolás.

A zenei felhozatal mellett külön kiemelném a fesztivál finom homokkal leszórt talajának minőségét, amelynek köszönhetően tengerparton érezhette magát minden fesztiválozó (főleg, ha néhány sört már le is gurított előtte).


Az est másik nagy fellépője a Quimby volt
Az est másik nagy fellépője a Quimby volt


A civilizált tusolók, illemhelyek, amelyek beton talapzattal rendelkeztek, a porcelán vécécsészék mind arról tanúskodtak, hogy a szervezők igen komolyan vették az európai szintű szervezést. Igaz a megrendezésbe magyarországi fesztiválszervezők is besegítettek, aminek rengeteg pozitív, hiszen van már tapasztalatuk a hasonló események szervezésében.

A négy nap alatt rengeteg szórakozás várt a kilátogatókra, igaz napközben szinte halott volt a fesztiválnak helyszínt nyújtó kemping. Jövőre ezen még változtatni kellene, több programot is be lehetne hozni, annak érdekében, hogy azok se unatkozzanak, akik már unják a strandolást. A főzőverseny és a strandfoci kissé kevésnek bizonyult a szórakozáshoz, azonban azt is figyelembe véve, hogy ez az első alkalom, csupa pozitívat írhatunk.


Napközben a közönség a medencékben lazúlt
Napközben a közönség a medencékben lazúlt


A jegy árának borsosságára a szervezők is ráéreztek és harmadik naptól kezdődően kevesebb, mint felét kérték el az eredeti árnak. Remélhetőleg a jövőben időben végiggondolják ezt a részét is a befektetésnek és akkor minden bizonnyal többen is eljönnek majd az erdélyi hasonló fesztiválok ranglistáján egyből második helyre törő NÖF-re.

Szatmárnémeti lakosként egyedül az bosszantott, hogy ezt a fesztivált nem a megyeközpontban szervezték meg, hanem Nagykárolyban, ami sajnos minősít is. A szervezőknek csak gratulálni lehet és reménykedni abban, hogy jövőre is megszervezik az örömdús fesztivált, akkor viszont már több odafigyeléssel.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: